tisdag 16 september 2014

Ett cv är aldrig färdigt - uppdatera ofta


När företag söker nya medarbetare på webben är utbudet ofta ganska stort. Tänk då på att ditt CV är det första och kanske enda företagen ser av dig, och att det måste ha något som fångar deras intresse. För om det ser ut som alla andras riskerar du att bli bortsorterad redan i första vändan. Betrakta därför ditt Online-CV på samma sätt som ett på papper, där såväl dina faktiska kunskaper som din sociala kompetens ska profileras på ett bra sätt. Var beredd på att ett Online-CV kräver mer än att bara fylla i de fasta kategorierna om du vill ge dig själv en rättvis uppmärksamhet.

Utnyttja fritexten
Nyckeln till ett personligt och unikt CV, som har en chans i den digitala "CV-högen", ligger i att använda fritextfälten till att sätta din personliga prägel på ditt CV. Många arbetssökande lägger inte vikt vid att fylla i denna text ordentligt, utan prioriterar istället att fylla i uppgifter om fakta som utbildning och arbetslivserfarenhet. Du bör emellertid prioritera denna text på samma sätt som den vanliga texten i en skriven ansökan. Om ett företag t ex har fem CV-profiler att välja mellan och alla dessa har de nödvändiga kvalifikationerna så är det personliga fingeravtrycket i fritexten det enda i ansökan som kan användas till att värdera vem som är mest lämplig.

Fokus på kompetens och personlighet
Ett Online-CV erbjuder som regel flera former för fritext, som ger dig chansen att profilera dig ur olika vinklar. I den mera generella texten kan du förklara din hållning och värderingar, som många företag viktar högt. Samtidigt kan du utnyttja tillfället att berätta om dina mål och ambitioner här i livet och visa vad du brinner för.

Uppdatera ofta
Att uppdatera sitt CV online ofta har två fördelar:
1. Du hamnar överst i en lista bland hundratals CV:n. Senaste uppdaterade CV hamnar alltid överst vid en sökning.
2. Om ett företag kontaktar dig har du rätt kontaktuppgifter inlagda. Det händer ofta att sökande missar en kontakt med en potentiell arbetsgivare för att de har bytt e-postadress och /eller mobilnummer och glömt att uppdatera detta i sitt online-CV. Onödigt!


Alla jobbaktörer på JobbTorget!

Inga kommentarer:

 
Personligt bloggar
Blogglista.se